Facebook Twitter Vimeo Instagram Youtube

Xornadas Europeas da Cultura Xudía. Eurocidade Tui-Valença

Data: 
5/09/2020
Lugar: 
Eurocidade Tui-Valença

Do 5 ao 18 de setembro celébranse na Eurocidade Tui-Valença  as Xornadas Europeas da Cultura Xudía. 

O programa previsto é o seguinte:

Rutas sefardís por Tui e Valença

  • Sábado 5
    • Ás 12.30 H  Colección de Sambenitos da Catedral no Museo Diocesano de Tui
    • Ás 18 h hora española: Patrimonio judaico en Valença no Largo Sta. María dos Anjos en Valença
  • Domingo 6
    • Ás 12.30 h “O Tui de Francisco Sánchez” no Cárcere Vello de Tui. 
  • Do luns 7 ao venres 11 
    • Ás 12 h e ás 18 h Introdución ao patrimonio xudeu en Tui. No Museo Diocesano de Tui 
  • Sábado 12 
    • Ás 12.30 h no Museo Catedralicio: Os prateiros xudeus e criptoxudeus na Catedral de Tui
    • Ás 18 hora española no Largo Sta. María dos Anjos: Patrimonio judaico en Valença
  • Domingo 13 
    • Ás 12.30 h no Museo Diocesano: Colección de Sambenitos da Catedral

Concerto de música sefardí con 2naFronteira: Carmen Penim (voz) e Maurizio Polsinelli (piano e harmonio)

  • Sábado 5 ás 20 h na praza de Frómista en Tui. Prazas limitadas até completar  aforo 
  • Sábado 12 ás 19 hora portuguesa no Largo de Santa Mª dos Anxos. Prazas limitadas até completar  aforo 

Rutas gastronómicas sefardís: Bacallau nos restaurantes de Tui e Valença. Do 5 ao 18 de setembro

Valença

  • Churrasqueira Valenciana
  • Baluarte
  • Bom Jesus
  • Fatum - Casa de Fados
  • Portas da Coroada - Fortaleza
  • Fortaleza I
  • Fortaleza II
  • Muralha
  • Pousada S. Teotónio
  • O Limoeiro

Tui

  • O Alboio: en empanada
  • Ideas peregrinas: tosta con bacallau
  • Parador de Tui: bacallau con broa
  • El Niño Trasto: á brasa con barbur e melocotón caramelizado
  • Jaqueyvi: á brasa
  • Tapas e viños: ensalada con bacallau
  • La de José Luís: encebolado
  • El Molino: á portuguesa e tamén empanada
  • Puro Sabor: ó forno e empanada
  • O Novo Cabalo Furado: á prancha, á galega, ó forno, boliños e tamén empanada
  • O Vello Cabalo Furado: á portuguesa, empanada e boliños
  • Santiamén: asado con cebola
  • A Macoca: ó forno
  • O Pote: ensalada de bacallau e á galega
  • Happy Restaurant: lascas de bacallau, empanada
  • Monte Aloia: á brasa e ó forno
  • Cruceiro do Monte: á portuguesa
  • A vaca tola: tosta de bacallau
  • Época: á prancha estilo Época e ensalada templada de bacallau afumado
  • Arrayal 39: á brasa e á galega
  • Asador Paulo: á brasa

Exposición: As rutas sefardís - Francisco Sánchez

  • Do 5 ao 20 de setembro no Museo Diocesano:Exposición de paneis no Museo Diocesano de Tui 

Taller de inmersión á Repostería Sefardí

  • Venres, 18 de setembro, ás 19 h
  • A cargo de Abigail Cohen, da pastelaría La Candela de Hervás.
  • Lugar: Convento de San Domingos (Aula Uned)
  • Inscrición unicamente para profesionais na Oficina de Turismo (677.418405)

Vindeiro evento

  • Luns 26 de outubro
    • Jornadas Gastronómicas “Sabores de Sefarad” con Javier Zafra (autor do libro “Sabores de Sefarad: los secretos de la gastronomía judeoespañola”). 
    • Este libro á venda en “Alimentación Alonso” e Librerias Iris e Nobel.

Guía “Ruta por la Judería de Tui”